Cosmodrome Kattevennen

Is uw kind geïnteresseerd in het heelal en haar planeten dan is het Cosmodrome de ideale plaats om hier meer over bij te leren.

Cosmodrome Kattevennen, ruimtevaartcentrum in Genk 

In dit ruimtevaartcentrum te Genk worden jaarlijks verschillende shows en workshops gegeven over sterren, planeten, wetenschap en astronomie. Naast de verschillende shows en workshops zijn er vaak tijdelijke tentoonstellingen. Naast de cormodrome zelf zijn er zeer veel activiteiten in het Nationaal park Kattevennen. Deze activiteiten gaan van minigolf, naar een planetenpad naar een stenen pad.  

Op verkenning in het heelal

Kattevennen-Cosmodrome trekt dit jaar de kaart van ‘cosmic adventure’, met als doel wetenschap en astronomie voor iedereen toegankelijk te maken. In de expo De oerknal ga je 13,8 miljard jaar terug in de tijd, naar het absolute begin van de kosmos. Je maakt een reis door de evolutie, van de oerknal tot nu. In de 360° show maak je kennis met de bijzondere ontwikkeling van onze planeet. Na elke show ga je op ruimteavontuur langs de sterrenhemel van de avond. Een bezoek aan de vernieuwde sterrenwacht sluit je belevingstour af.

INFO Corona-maatregelen

Korting bij Cosmodrome Kattevennen te Genk via de Gezinsbond 

Indien je je Gezinsbondkaart toont aan de Kassa van het Cosmodrome te Genk ontvang je volgende kortingen:

  • 1,5 euro spaar korting op een individueel ticket
  • 1 euro spaar korting  op een ticket voor kinderen (jonger dan 16 jaar)
  • 5 euro spaarkorting op een gezinsticket
  • De kortingen worden aan de kassa toegekend.
Cosmodrome Kattevennen te Genk: korting

Ledenvoordelen Waasland

In het hele Waasland krijg je als lid van de Gezinsbond korting bij onze gezinsvriendelijke handelaars!

Via onze facebookpagina volg je alle nieuwtjes over deze gezinsvriendelijke handelaars, volg ons en like de handelaars die je leuk vind!

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.